Delen; een opkomende trend!

Delen; een opkomende trend!

Steeds meer mensen delen hun eigendommen met vreemden. Een trend die flink in opmars is. De één verhuurt een slaapkamer, de ander een auto. Onkosten kunnen zo gedeeld worden. Het voordeel van een slaapkamer verhuren is dat de eigenaar zo betaalbaar comfortabel kan wonen.

Via verschillende websites worden eigendommen aangeboden. Zo bestaan er speciale websites via waar eigenaren van auto’s hun wagen aan wildvreemden verhuren. Daarnaast bestaan er ook apps waar eigenaren van gereedschappen en huishoudelijke apparaten hun materialen beschikbaar stellen.

Spullen worden op deze manier efficiënter gebruikt en tegelijkertijd verdienen eigenaren er ook nog wat aan. Voor huurders is het ook een voordeel. Zij kunnen apparaten, kamers en auto’s huren zonder dat ze te hoeven te investeren. Huurders hebben zo wel de lusten en niet de lasten!

De trend van het delen wordt ook wel de deeleconomie genoemd of de economie van vertrouwen. De gedachte hierachter is dat wanneer mensen vanalles met elkaar delen er een bepaald vertrouwen wordt opgebouwd. Een ander voordeel van de deeleconomie is dat veel in verschillende gevallen efficiënter, duurzamer en ook vriendelijker wordt.

Nieuw! Deel een stacaravan
Stacaravan delen speelt in op de trend van het delen. Er wordt een maximaal aantal strippenkaarten verkocht voor vier stacaravans op vier verschillende locaties. Geen grote investeringen, geen onderhoudskosten en nog veel meer voordelen met stacaravan delen.

Bron: Elsevier