Bierbrouwerij De Pauw

Ommen

Op het eeuwenoude erf van biologisch melkvee- en ijsboerderij De Meulenhorst (Landgoed Eerde, tussen Ommen en Den Ham) is een voormalig boerenschuur omgebouwd tot heuse bierbrouwerij, “De Pauw”genaamd. We hebben geen moderne bierfabriek. Integendeel: in onze bijzonder ambachtelijke brouwerij, nagenoeg zonder machines en zonder geavanceerde meet- en regeltechniek brouwen we ons bier zoals een ‘thuisbrouwer’ dit ook doet in een grote pan. De ‘pan’ in Bierbrouwerij De Pauw heeft een inhoud van 650 liter, en wordt dan ook ‘kuip’ genoemd.

Rondleiding met proeverij

Dat het mogelijk is op deze wijze heerlijke speciaalbieren te brouwen, dat laten we heel graag zien en proeven. Daarom bieden we op onze schitterende locatie heel graag rondleidingen met proeverijen aan voor kleinere groepen. Dit gaat op afspraak, zie www.pauwbier.nl.

Bierbrouwerij De Pauw brouwt vijf soorten speciaalbier jaarrond en inmiddels ook, op bestelling, vier met name lichtere biersoorten zoals frambozen-, blauwebessen-, en aspergebier.

Openingstijden

Boerderij De Meulenhorst is dagelijks vrij te bezichtigen vanaf 10 uur ’s morgens. De dagelijkse gang van zaken wordt toegelicht op borden en een “koepad”-informatiefolder is in het erfwinkeltje verkrijgbaar. Ook worden hier het heerlijke door de boerin eigen gemaakte boerenijs en andere locale lekkernijen aangeboden.

Bierbrouwerij De Pauw
Achterbroekweg 1
7731 PN  OMMEN
info@pauwbier.nl