De Lokkerij

Schiphorst

De ooievaar is een karakteristieke vogel die van nature in Nederland thuishoort. Toch is hij zo goed als weggeweest. De Lokkerij bij De Schiphorst (Dr.) heeft ervoor gezorgd dat de ooievaar in en rondom het natuurgebied Het Reestdal weer terug is.

Ongeveer driehonderdduizend belangstellenden zijn sinds de start met De Lokkerij (1980) in aanraking geweest. Het station onder leiding van Frits en Els Koopman heeft daarmee een grote educatieve betekenis voor jong en oud. Kinderen in contact brengen van met de levende natuur is van wezenlijk belang voor de toekomst van de natuur in Nederland.

Internationaal succes
Een groot internationaal succes dus, de geslaagde herintroductie van de ooievaar als broedvogel in zijn natuurlijke biotoop. In de buurt van Meppel en De Wijk zie je talrijke dieren in de weilanden of op lantaarnpalen zitten. En je vindt ze op nesten bij particulieren, waar ze broeden en waar ze hun jongen grootbrengen. Uiteindelijk is dat waar het om gaat: een vrije vogel die zich voortplant in de natuur.

Van harte welkom!
In en rondom het Reestdal zijn er dit voorjaar weer vele broedparen. We verwelkomen u graag bij uw bezoek aan De Lokkerij.

Openingstijden
U kunt De Lokkerij bezoeken vanaf 1 april tot 1 september, op woensdagmiddag en zaterdagmiddag, van 13.00 – 17.00 uur. Bovendien zijn wij geopend op 2e paasdag, Hemelvaartsdag en 2e pinksterdag, ook van 13.00 tot 17.00 uur. Op zondag is De Lokkerij gesloten.

Groepen zijn op alle dagen van harte welkom na het maken van een afspraak.

Ooievaarsbuitenstation De Lokkerij
Frits en Els Koopman
Schiphorsterweg 28
7966 AC De Schiphorst
Telefoonnummer: 0522- 44 22 91
E-mail: delokkerij@planet.nl

In en rondom het Reestdal zijn er dit voorjaar weer vele broedparen. We verwelkomen u graag bij uw bezoek aan De Lokkerij.